Friday, April 17, 2009

Iyi ki Dogdunuz Celal Amca


Bu guzel pastayi burada tanistigim ve kardesim kadar sevdigim arkadasim Tulay Hanim yapti. Biz kendisiyle burada tanistik ama aslinda cocuklugumuzdan hafiften tanisiyormusuz. Benim kiz kardesim Ebru ve O`nun erkek kardesi Tayfur ayni siniftalarmis ilkokulda Nevin Ogretmenin sinifinda. Bu ilginc rastlanti bircok ortak arkadasimiz oldugunu ortaya cikardi cocuklugumuzdan. Hatta kardesim Ebru, Tulay Hanim`i ve annesini hatirladigini soyledi ta ilkokul yillarindan. Iki kardes ayni okula gidince insan kardesinin arkadaslarini hatta ailelerini de tanima firsati bulabiliyor.


Bugun Tulay Hanim`in biricik babasi Celal Amca`nin dogum gunu. Arkadasim da benim bu mutevazi sayfam vasitasiyla kutlamak istedi babasinin dogum gununu. Farkli bir kutlama sekli olusu bizi bile heyecanlandirdi. Umarim Celal Amca ve Nezaket Teyze`de mutlu olurlar kizlarinin onlarin giyabinda yaptigi bu pastayi gorunce.

Aradaki okyanuslar yuzunden pastanizin tadina bakamayacaksiniz malesef Celal Amca ama esiniz Nezaket Teyze adeta mutfak konusunda bir uzman yetistirmis masallah. Kizinizin sizin icin yaptigi pasta nefis degil enfesti. Biz arkadaslarla bir arada giyabinizda kutladik bu mutlu gununuzu. Insan gurbette olunca boyle bir dayanisma icine giriyor ister istemez. Bu platformdan kiziniz size sevgilerini, saygilarini ve kucak dolusu opucuklerini gonderiyor. Iyi ki varsiniz ve iyi ki Tulay`in babasisiniz. Unutmayin, kiziniz yorumlarinizi bekliyor. Ben ve buradaki arkadas gurubumuz da dogum gununuzu kutluyoruz.

Iste Tulay Hanim`in Pastasinin Tarifi:

-4 yumurta
-3 kahve fincani toz seker
-2 corba kasigi sut
-3 kahve fincani un
-1,5 corba kasigi kakao
-1 paket kabartma tozu

Kremasi:

-1 subardagi sut
-1 paket krem santi

Uzerine:

-2 su bardagi soguk sut

Yumurta ve sekeri cirpin. Sut, kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyerek cirpin ve tepsiye dokerek 350F (175-180C derece) isida pisirin. Firindan cikardiginiz kekinizin uzerine 2 su bardagi soguk sutu bosaltin ve sogumaya birakin. Soguyan kekinizin uzerine krem santinizi surun. 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin. Servis yapacaginiz zaman uzerine cikolata sosu dokun.

Sevgiler ve Saygilar D.C. den Ankara`ya Olsun... Nice Saglikli Yaslariniz Sevdiklerinizle ve Sevenlerinizle Olsun...

3 comments:

  1. Canim agzina saglik cok guzel yazmissin duygularimi cok guzel ifade etmissin
    TULAY

    ReplyDelete
  2. Canim,insallah annen ve baban da mutlu olurlar. Duygularina vasita olmak beni de cok heyecanlandirdi ve mutlu etti. Allah hayirli, uzun omurler versin babacigina...

    ReplyDelete
  3. Amin insallah
    tulay

    ReplyDelete