Tuesday, April 14, 2009

Ebru`nun ve Enistemin Dogum Gunu Pastasi


Bugun hem kardesim Ebru`nun, hem de ablamin esi Alaattin Abi`nin dogum gunu. Gunduz aradim ve kutladim dogum gunlerini. "Aksam pasta kursundan donunce de atarim pastanizi siteye" dedim.


Palyacolu pasta yapacagimizi saniyordum kursta. Hoca onu en son ders yaptiracagini soyledi. Elim kolum o kadar dolu gittim ki kursa, "kesin birseyler unutuyorum ama ne?" diye dusundum durdum yol boyunca. Hakliymisim, piping jelimi (bunun Turkce karsiligini bilmiyorum ama pastanin uzerine kuzu resmini cizdigimiz jelin adi) ve krema renklendiricilerimi evde unutmusum. Piping jeli hocadan, siyah boyayi da benim gibi kursiyer arkadaslarin birinden odunc alip kullandim.

Krema renklendiricisini istedigim hanim siyah boyasini uzatti bana. Ben de cekinerek az kullandigim icin gri oldu kremam. Dis hatlari ve ayaklari gri ile yaptiktan sonra kurdele icin ikinci kez boya istemeye cekindim ve devam ettim ayni renkle. Renklendiricilerimi evde unutmasaydim, pembe veya kirmizi ile calismak isterdim kurdeleyi ve pastanin kenarlarina calistigim yildizlari. Saglik olsun artik, boyle boyle ogrenecegiz bu isi de insallah.


Yeniden kutluyorum yeni yasini canim kardesim. Allah nice yaslarini sevdiklerinle ve sevenlerinle gecirmek nasip etsin. Sevgili Alaattin Abi, ayni dileklerim senin icinde gecerli tabi. Allah hayirli, uzun omurler versin tum sevdiklerinle ve sevenlerinle...

Sevgilerimle...

7 comments:

  1. Merhaba Nafiye,
    Pasta tek kelimeyle harika olmus. Ne guzel kursa gidiyormussun. Ben de gecen hafta ilk seker hamuru pastami denedim, bu hafta sonuda arkadasimin kizinin dogumgunu icin hazirlayacagim. Cok keyifli ama bir o kadar da zor bir ismis dogrusu:)
    Pastanin tarifini ve yapilisini paylasacak misin bizlerle??
    Link ve oy icin tesekkurler bu arada.
    Sevgiler..

    ReplyDelete
  2. Rica ederim Hanife Hanim. Odulu almayi fazlasiyla hak ediyorsunuz bence. Isterseniz tarifi de yazarim tabiki.Hocanin tarifiyle kek benim damak tadima biraz degisik geldi ama guzel yine de. Ben hazir kek karisimlarindan kullaniyorum pandispanyasi icin. Kesin tutuyor cunku, insani uzmuyor. Hocanin tarifi de yine hazir kek karisiminin icine birkac sey daha ilave edilmis hali. Sanirim buradan olmayacak, bir sonraki post`ta ayrintili yazarim kismetse. Ziyaretiniz ve yorumunuz icin cok tesekkur ederim. Sevgiyle...

    ReplyDelete
  3. canim pastamiz harika gözüküyo gercekten ellerine kollarina saglik.pasta evde yapiliyor kursta süsleniyor herhalde.yani böylelikle; sitedeki, kurstan gelen ilk pasta bizim oluyor herhalde. ne güzel!.....sabirsizlikla efkan serhatín pastasini bekliyoruz.bakalim bizi nasil bir süpriz bekliyor?agzinizin tadi hic bozulmasin hep pasta tadinda kalsin.ince düsüncenden ve bizi mutlu ettigin icin cok tesekkürler, iyi ki varsin canim!

    ReplyDelete
  4. skopje´den bile takip ediliyorsun ne hos dimi!

    ReplyDelete
  5. Rica ederim Ebrucum, afiyet olsun demeyi cok isterdim ama okyanuslarin sucu, ne yapayim...Evet, cok az kaldi Efkan Serhat`in dogum gunune ve hala karar veremedim nasil bir pasta olacagina. Serhat da surekli fikir degistiriyor, O da tam olarak ne istedigini bilmiyor. Bakalim, surpriz olsun o da artik...Evet canim, dunyanin degisik yerlerinden takip edilmek guzel gercekten. Ben de cok mutlu oluyorum her yeni takipci eklendikce, her bir yeni yorum geldikce... Ayrica sen de iyi ki varsin ve iyi ki kardesimsin...Sevgiler...

    ReplyDelete
  6. alaattin yıldırımApril 16, 2009 at 7:52 AM

    teşekkür ederim çok güzel olmuş ellerine sağlık kuzu resmide burcumla uyumlu olmuş ebru senin de doğum günün kutlu olsun herkese selamlar

    ReplyDelete
  7. Rica ederim Alaattin Abi. Begendigine cok sevindim. Evet siz koc burcuydunuz dimi? Bu uyum aklima gelmemisti. Pasta dekorasyonu kursunda hoca gosterdigi kagitlardan birini secmemizi isteyince ben de kuzulari cok sevdigim icin bunu secmistim. Uyum da guzel bir rastlanti olmus. Bizden de hepinize selamlar...

    ReplyDelete