Saturday, April 4, 2009

Aksam Oturmasi Tabagi


Aksam oturmasina gelen misafirlerimize hazirlamistim bu tabaklari. Daha once tarifini verdigim Pancar Salatasi, patates salatasi, yine sitede tarifi mevcut patates tatlisi, tadi guzel sekli bozuk kopuk kurabiye...


Patates salatasi hepimizin malumudur zaten de, kopuk kurabiyeden bahsedecek olursak, yillar once Oktay Usta`nin programinda Nuriye Ozen Toraman "3 Dakika" bolumunde yapmisti bu kurabiyeleri. Normal un kurabiyesi tarifi ile kuru meyveler ve ceviz, findik, fistik vb. ile yapilan, sekil vermeden de hamurdan koparilip tepsiye atilan bu kurabiyeyi daha once defalarca yapmis olmama ragmen bu sefer olmadi. Daha dogrusu tadi guzeldi ama piserken tepside yayildilar. Sebebini tam olarak anlayamamakla birlikte iki tahminim var.

-Birincisi; hamur istedigim gibi toparlanmayinca cok az siviyag koydum.
-Ikincisi de; firini onceden isitmayi unuttum.

Sanirim bu iki sebepten biri yada ikisi birden yuzunden kopuk kurabiyeler hamurdan koptuklari gibi pismeyip yayildilar. birbirlerine yapisip kare oldular. Napalim, bi daha ki sefere insallah.

Sevgiyle...

2 comments:

  1. Canim ya cok etkilendim beyaz sarayin onundeki vatandastan umarim hedefine varir,kimileri gormesede daha dogrusu gormezden gelsede dert yuregi kadar buyuk bir dert insanlik icin umarim butun dunya da baris olur ve butun cocuklar mutlu olur sna cok teskkur ederim bu guzel fotografin icin ; ayrica ellerine saglik tabaklarindakiler de nefis gozukuyo.

    ReplyDelete
  2. Hatice hanimcim, cok tesekkur ederim hem ziyaret hem de yorumunuz icin. Gercekten ben de cok etkilendim.Dile kolay 28 yil, hic mi umudunu kaybetmez insan? Karinca misali, "hedefe varamasam da bu yolda olurum" diye dusunuyor heralde. Gercekten barisa ne kadar muhtaciz... :(

    ReplyDelete