Friday, December 11, 2009

Iyi ki Dogdun Ablacigim...


Merhabalar... Bugun biricik ablamin dogum gunu. Nasil desem, hani en yakinlarimin dogum gunleri cok yogun yada hasta oldugum gunlere denk gelmiyor mu, iste buna deli oluyorum. Uzun suredir yine rahatsizdim. Malumunuz, trombositlerimi dusurmeye calisirken ilacimin yan etkisi hemoglobinim de muthis bir cakilma gosterdi. Kansiz kalmisim. Kemik agrilarim, bas donmelerim, burun kanamalarim hep bu yuzdenmis. 2 unite kan nakli yapildi ve simdi daha iyi hissediyorum. Yeni yeni toparladigim icin de pasta isine giremedim malesef. Ablacigim, sana buradan kendi ellerimle yaptigim bir pasta gonderemedigim icin cok uzgunum . Ama bir kac gun sonra Abdullah`in dogum gununde telafi etmeyi umit ediyorum.


Daha bugun bir evin bir kizi olan bir arkadasimla bunu konustuk. Ablasiz yada kiz kardessiz bir hayat nasil birsey, dusunemiyorum bile... Hani anne-babayla konusulamayacak seyler vardir, arkadasiniza acmaniz da bazan mumkun olmaz. Iste boyle durumlarda ne yapar acaba ablasi yada kizkardesi olmayan bir insan. Erkek kardesinizle her konu konusulmaz zaten. Allah`im sana ne kadar sukretsem azdir. Hala hayatta ve daima arkamda olan bir annem, bir babam, bir ablam, bir abim, bir de kiz kardesim var. Hepsinden birer tane vermissin bana. Cok tesekkurler Allah`im.

Hatirliyorum da Washington D.C. de yasarken karsilastigim bir problemimi ablama actigimda bana ettigi nasihatleri Kevser Hanim`a anlattigimda tepkisi "Psikolog gibi ablan varmis, masallah" olmustu. Hakikaten oyledir. Annem babam kadar emegi ve hakki var uzerimde. Liseden mezun olurken mezuniyet balosu elbisemi ablam almisti mesela. Hem de kendisinin bile oyle guzel bir elbisesi yoktu bana onu bir dolu para odeyip alirken. Lise sonda dersane parami yine ablam odemisti. Babamin emekli olunca kendisine hediye ettigi bir bilezigi bozdurmustu bir keresinde bana okul uniformasi ve ayakkabisi alabilmek icin. Iki dogumumda da yanimdaydi, ustelik ben O`nun dogumunda yaninda olamamistim, yurt disindaydim, icimde yaradir hala. Amerika`ya giderken ise "Oglumu teyzesiz koyup gidiyorsunuz" deyisi burnumun diregini sizlatir hala aklima geldikce. Kucukken annemin evde olmadigi zamanlarda "kucuk anne" derdik ablama. Her turlu sorumluluk otomatik onun omzuna binerdi cunku. Canim ablacigim, seni oyle cok seviyorum ki, sensiz bir hayat dusunemiyorum. Beni affet seni uzdugum gunler icin. Nice nice dogum gunlerin olsun kocanla, biricik yavrunla, sevdiklerinle ve tum sevenlerinle. Allah daima yar ve yardimcin olsun, hep yuzunu guldursun canim ablacigim... SENI COK AMA COK SEVIYORUM... DOGUM GUNUN KUTLU OLSUN...

2 comments:

  1. canım iyi dileklerine çok teşekkür ediyorum sağ ol varol Allaha emanet olun hepinizi öpüyorum selamlar

    ReplyDelete
  2. Ben tesekkur ederim ablacim,iyi ki varsin, sen de hep var ol...

    ReplyDelete