Wednesday, May 20, 2009

Seker Hamuru Kursunun Ilk Pastasi "Gullu Pasta"


Dun aksamki kursta yaptim bu pastayi. Pandispanyasi yine Red Velvet`liydi. Yeni tanistik bu kek karisimiyla. Kipkirmizi pisiyor keki, biz cok sevdik, sanirim cilekli ve limonlu karisimdan sonra bu da en cok kullanacagimiz karisimlarin arasina girecek bundan sonra.


Misafire cikacak bir pasta olmayacagindan keki katlandirmadim bu sefer. Sadece ince bir tabaka icing ile kapladim.


Beyaz seker hamurunu actim sonra, bir guzel de kapladim. Birinci ve ikinci kurslar sebebiyle uzun suredir icing ile calisiyordum. Ne zamandir seker hamuru degmemisti elime. Yine de onceden epey calistigim icin zorlanmadim. Acmayi ve kaplamayi en once bitirdigim gibi diger kursiyerlere de yardim ettim. Kendime de bir aferin dedim hani... :)


Daha sonra pembe ve yesil seker hamurlarini renklendirdim. Pembe hamurdan oncelikle kucuk cicekleri calisarak alt sinirlari olusturdum. Sonra da gulleri calismaya basladim. Suphesiz onceden de gul yapiyordum kendi capimda. Ama bu sefer isin ilmine gore calismak cok hosuma gitti. Kursa katildigim icin bir kere daha tebrik ettim kendimi. Yaptiginiz ise ne kadar ilginiz ve yeteneginiz olsa da okullu olmak baska birsey, bunu bir kere daha anladim.


Son olarak da yapraklari calistim. Belki ufak tefek bir iki sey daha yapilabilirdi ama bu sefer sade bir pasta olsun istedim. Mutluyum, okullu olduktan sonraki seker hamurlu ilk pastam...

Sevgiyle...

6 comments:

  1. ben burda kaç gündür rejim rejimmm kilolar diye inlerken çok güzel oldu bu pastalarda üzerine ..çok sağol yaaa senin yaptığına eziyet denir..dönünce banada yapma bunlardan da...öpüyorum hepinizi sevgiyle:))

    ReplyDelete
  2. Ozlemcim, ilk zamanlar ben de bu kadar pasta yapilirken bizim evde, ben nasil kilo almayacagim diye dusunuyordum. Ama gozumuz doydu heralde, cok yenmiyor evde. Kadir abi cikolata fabrikasinda calisirken Ebrularin evinde de cikolatanin yuzune bakan yoktu. Ben sarkiyordum ekrandan onlarin evdeki cikolatalara... :) anlayabiliyorum seni yani... Soz gelince yaparim sana da...

    ReplyDelete
  3. TEYZECIM GS PASTASI NE ZAMAN BENIM AGZIMDA TATLANACAK?

    ReplyDelete
  4. Yavrum, kiyamam sana, en kisa zamanda yapicam, tamam, soz veriyorum... Opuyorum seni guzel yanaklarindan...

    ReplyDelete
  5. Merhabalar,cok guzel gozukuyor.Ellerine saglik...

    ReplyDelete
  6. Tesekkur ederim Nur Hanim, hem ziyaretiniz hem de yorumunuz icin...

    ReplyDelete