Sunday, May 10, 2009

Annecigime Pasta


Canim annem, 6 senedir "anneler gunu" nde ayriyiz. Nasil ozledim seni bir bilsen. Hep derdin "anne olunca anlarsiniz beni" diye. Daha anne oldugum ilk gece ameliyathaneden cikarken anladim seni. Cocugumun yuzunu bile gormeden henuz, ne zor meslekmis annelik, bildim. Daha yavrumun gaz sancilariyla yuzlesmemistim, yemek yememesiyle, soz dinlememesiyle, tuvalet aliskanligi edindirmenin zorluklariyla tanismamistim. Ama anladim, cok zor bir yolculuga ciktigimi. Dayanilmaz acilarla uyandigimda narkozdan, ilk sozum sen olmustun, inan bana. Doktorlara ilk senin nerede oldugunu sormustum.


Meger ne buyuk bir gorevmis senin ki. Cennet neden annelerin ayaklari altinda, anladim anne olunca. Seni uzdugum gunlere bin pisman oldum "beni hic uzmediniz" dedikce sen. Sen nasil bir varliksin anne? Almadan veren, yemeden yediren derler ya... Seni en iyi tanimlayan sozlerdir heralde. Canim annem, bak ben de anne oldum. Hissedebiliyorum artik senin hissettiklerini. O yuzden seni uzdugum her an icin ayri ayri affet beni ne olur. Seni gururlandirdigim gunler oldu ise, bil ki o da senin guzel emeklerindendir annecim, gurur senindir yani. Annem oldugun icin ne kadar sukretsem azdir Rabbime. Tesekkur ederim annecim emeklerine, iyi ki varsin ve iyi ki benim annemsin.

6 comments:

  1. Canım benim ne kadar güzel yazmışsın, ne güzel ifade etmişsin duygularını.. Anneler günün kutlu olsun..Annene layık iyi bir evlatsın sen biz bil ebunu dışarıdan görebiliyoruz.. Torunların gelip ellerini öpsün Anneler gününü kutlasın inşallah ilerleyen yıllarda.. Öpüyorum

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Vildancim. Allah sana da yasatsin bu duyguyu en kisa zamanda ins.

    ReplyDelete
  3. annem icin dile getirdigin duygular bir nevi bizim icimizdeki duygulara da tercüman olmus. iyi ki varsiniz. annemin, ablamin ve senin de anneler gününüz kutlu olsun!

    ReplyDelete
  4. Tesekkur ederim Ebrucum, senin de anneler gunun kutlu olsun...

    ReplyDelete
  5. naciye yıldırımMay 11, 2009 at 10:43 AM

    anne anneciğim kelimelerin en güzeli,Allahım daha nice yıllar söylemeyi ve duymayı nasip etsin inşaallah hepimizin anneler günü kutlu olsun Allah tekrarına kavuştursun.AMİN
    hepinize selamlar öpüyorum.

    ReplyDelete
  6. Canim ablacim, ne guzel soylemissin, ben de duana amin diyorum. Opuyorum ellerinden... Sevgiler, selamlar...

    ReplyDelete