Friday, May 15, 2009

AMCACIGIMIN HELVASI

Basliktan da anlasildigi uzere malesef amcami kaybettim. 5 Mayis`tan beri benden saklanan bu haberi 2 gun once bir tesaduf sonucu ogrendim. Ve yasimi da yalniz basima tutmak zorunda kaldim. Arada okyanuslar oldugu icin telefonda bassagligi dilemek zorunda kaldim ki; bu cok zor bir durum. Sagolsun arkadaslarim yalniz birakmadilar ve bugun onlarin da varligi ve dualariyla helvasini kavurduk.Bir bir aklima geliyor simdi canim amcamin halleri. Uzun havalari dinlemeyi severdi. "Ne anliyorsun amca uzun hava dinlemekten" deyince her zamanki gibi gulumseyip basini sallayarak dinlemeye devam ederdi. Cocukken bayramlarda harcligimizi hic ihmal etmezdi. Torunlarina hic kiyamaz, kucaginda hoplatir dururdu onlari. Benim ogullarimi da kendi torunu gibi severdi. Ziyaretlerine gittigimizde hic usenmez kendi elleriyle mangal yapardi bize yengemle beraber. Babama gore ise hayatindan hic sikayet etmeyen biriydi. "Basim agriyor" dedigini bile duymadim" diyor babam. Bir bebek masumiyeti icinde sehadetle canini teslim ettigini soyledi Yasemin ablam da. Ablamsa yuzundeki cizgilerin bile kaybolup pasparlak, aydinlik bir hal aldigini soyledi.
Bense burada kendi canimi yakip durdum iki gundur. Birseye gulumseyecek olsam kendimi ayipladim, kizdim kendime. Sonucta hepimizin gidecegi yer orasi ve onemli olan hayirla yadedilerek olmek. Arkada bir hos sada birakmak. Amcam simdilerde hayirla yadediliyor. Tum akrabalarimizin evinde anilari, iyilikleri anlatiliyor. Allah rahmet eylesin sana canim amcacigim, Rabbim mekanini cennet etsin, bizi de orada kavustursun. Allah sizlere de guzel bir sabir versin yengecim, Yasemin ablacigim, sevgili Murat ve Dilek kardeslerim.
Allah tum olulerimizin ruhlarini sad etsin. Tum okuyuculardan bir Fatiha rica ediyorum, esirgemeyin lutfen...
Sevgiyle ve huzunle...

5 comments:

  1. "Yağız atlı süvari koştur atını koştur
    Sonunda kabre çıkar bu yolun kıvrımları" misralariyla ne guzel ifade etmis sair, ölümün hepimiz icin kacinilmaz bir gercek oldugunu...

    Cemal Amcamiz tum ictenligiyle, samimiyetiyle, guleryuzu, genis gonlu ve comertligiyle cok guzel yasadi. Hayati gibi, "bali zehirli petek" olan bu dunyadan "burada yasamak sandigimiz dusu bulacagimiz oralara" gocu de kalbi gibi guzel oldu.

    Cemal amcamizin kalpleri uzulen, gozleri aglayan ama feryat figandan uzak duran kederli ailesi basta olmak uzere tum sevenlerine bassagligi dilerim. Allah sabirlar versin.

    "Ölüm ölene bayram, bayrama sevinmek var
    Oh ne güzel, bayramda tahta ata binmek var"

    Ruhun sad, mekanin cennet olsun Cemal Amca...

    ReplyDelete
  2. Sevgili Nafiye basin sagolsun ,Allah geride kalanlara sabir hayirli uzun omur versin dilerim Rabbimden bizlerede boyle guzel olumler versin.

    ReplyDelete
  3. Tesekkur ederim Hatice Hanim, dostlar sagolsun.

    ReplyDelete
  4. Başın sağolsun canım.. Allah mekanını cennet yapsın...Kalanlara uzun ömürler dilerim..

    ReplyDelete
  5. Sagolasin Vildancim, sizler sagolun...

    ReplyDelete