Tuesday, April 21, 2009

Serhat ve Vedat Alp`in Okuldaki Dogum Gunu Partileri


Merhabalar... Dun bahsetmistim kendi aramizdaki kucuk kutlamadan haric, bugun okulda asil partinin olacagindan. Evet, bu partiye gidecek pasta icin uykusuz bir gece gecirdim. Neredeyse gun agaracakti pastayi bitirdigimde.


Efkan Serhat da Vedat Alp de pastanin pandispanyasini cilekli karisimdan istiyorlardi. "Duncan Hines" markanin cilekli karisimindan iki paket kullandim ve uzerindeki tarifin aynisini uyguladim.


Kekleri iki boy kelepceli kalipta pisirdim. Fazla kabaran kismi trasladiktan sonra her iki keki de katlandirarak yine hazir cilekli dolgu krema ile dolgulandirdim. Kremanin uzerine bol bol kokulu cilekler dosedim. Katlari kapadiktan sonra her iki keki de ayri ayri Wilton`un hazir icing`i yani kremasi ile kapladim.


Pastalari biraktim biraz dinlenmeye. Basladim sinirlardaki deniz kabugu seklini verecegim mavi kremayi renklendirmeye. 16 numarali ucla sinirlara deniz kabuklarini yaptim.


Sonra basladim daha onceden kalan turuncu seker hamurumla Serhat ve Vedat Alp`i figurize etmeye. Serhat`in uzerine pasta kalemiyle dugme, cep falan cizdim ama pek begenmeyince Vedat Alp`e cizmedim.


Yuzlerini ve ellerini de pembe seker hamuruyla calistim. Burunlarini oturtmak nasil zorladi anlatamam. Saclarini yine pasta kalemi ile yaptim. Ayakkabilari siyah seker hamurundan. Parmaklarini ise yuvarladigim minik pembe seker hamurunu yassilastirdiktan sonra kurdanla calistim.


Pembe seker hamuru ile her iki figurun altina isimlerini ve doldurduklari yaslarini yazdiktan sonra, kalan hamurla minik cicekleri kestim uc yardimiyla. Onlari da yerlestirdikten sonra yesil seker hamuruyla yapraklari calistim. Geriye sadece pastalari ust uste yerlestirmek ve 1 numarali ucla minik mavi noktalari koymak kalmisti. Bunu da tamamlar tamamlamaz dogruca yataga gittim, sisen bacaklarimi ve uykusuz gozlerimi dinlendirmeliydim.


Ve saat tam 14:45 de okuldaydik pastamizla. Yukaridaki bey buyuk oglum Serhat`in ogretmeni Mr. Fannon, bu sirin cikolata renkli melez bayan da Vedat Alp`in ogretmeni Miss. Misty. Sagolsun Miss. Misty cok alakadar bir ogretmen. Gorevlendirdigi birkac cocuga masalari sildirdi, birkacina tabaklari, meyve sularini yerlestirmelerini rica etti. Ogrencilerine pecete katlama bile ogretmis. Kucucuk birinci sinif cocuklari peceteleri katlayip (benim daha once sitede verdigimin bir benzeri) catali icine estetik bir sekilde yerlestiriyorlardi. Cocuklarin tabaklarinin yanina evde hazirladigimiz ici cikolata, seker, kalem, cerez dolu minik hediye posetlerini de yerlestirdikten sonra, sira cocuklarin kafeteryaya gelmelerindeydi.


Serhat ve Vedat Alp pastalarini onceden gormemislerdi. Diger cocuklar gibi benimkiler icinde surprizdi bu dekorasyon. Ve mumlari, maytaplari yakip da mutfaktan getirdigimde pastayi, tam da bekledigim tepkilerdi duyduklarim. Bana gore bircok kusuru olan bir pasta olsa da cocuklar cok begendiler, bazilari kendi dogum gunlerine siparis vermeye bile calisti.

Her ne hikmetse defalarca uflemelerine ragmen sonmek bilmedi mumlar. Hepsi sonmus gorunuyor, sonra tekrar parliyordu ciliz alevler. Bu da cocuklar icin ayri bir eglence kaynagi oldu. Vedat Alp`in ogretmeni dilimledi pastayi, okulun sekreteri ve ben de servis yaptik. Gorunen o ki herkes begendi pastayi, cunku eve pasta tablami bos olarak getirdik. Sira geldi pastalarini yiyen ve hediyelerini alan cocuklarin cosmasina. Ogretmenleri tum cocuklari sinifa alarak smartboard`dan muzik acti ve delirmiscesine ziplayip dans etmeye basladi hepsi birden. Ogullarim icin cok ozel ve mutlu iki gundu yasadiklari gercekten. Onlari boylesine mutlu gormek bizi ziyadesiyle mutlu ediyor zaten tahmin edersiniz. Iki tane de video ekleyecegim en kisa zamanda insallah. Ne kadar ugrastiysam da sayfada istedigim yere yapistiramadim bugun.

Bu platformdan her iki ogretmenimize de tesekkur etmek isterim.

Dear Miss Misty and Mr. Fannon,

Thank you so much for your help at Vedat Alp`s and Serhat`s birthday party. I wish you a wonderful life and happy birthdays as long as you live, too.

Best Wishes...

Sevgiyle...

9 comments:

  1. pastaniz bir harika anne ve babaniz bir harika iki kardes siz bir harikasiniz arkadaslariniz bir harika ogretmenleriniz bir harika .Insallah hayatiniz bundan boyle hep harikalarla dolu olur Serhat ve Vedatcim kocaman opuyorum ikinizi(Cemrede opuyor :))) TULAY

    ReplyDelete
  2. Tesekkur ederim Tulaycim, sen ve ailen de bir harikasiniz. Cemre de opuyor olayina koptum ama. Kesin kacisir benimkiler... :)))

    ReplyDelete
  3. selamlar nafıyecım...evletlarının yuzu ıkı cıhanda da gulsun...bu arada pastaları cok nefıs gorunuyordu...sen ıyıce ılerletmısın canım arkadasım bu ısı...hos basından berı cok guzel seyler cıkartıyordun zaten ortaya...ellerıne,yuregıne saglık...

    ReplyDelete
  4. Tesekkur ederim Birgul Hocam, Fatma`nin dogum gununde burada olmayacaksiniz malesef hala. Ama TR`de ailenizle kutlanacak olmasi da ayrica guzel sizin icin tabi... Ozledik, gelin artik....

    ReplyDelete
  5. Ben de Vedat ve serhat'ın doğumgününü en içten dileklerimle kutluyor her ikisini kocaman öpüyorum. Birde İkiside aynı gün mü doğdu? ben unuttum Nafiye...Bu Pastaları Betül'e göstermiyorum tuttturusa bende istiyorum diye... Nerde bende o marifet

    ReplyDelete
  6. Tamam Bir altta yazıyormuş niçin 2 doğumgününü beraber kutladığını.:) Ben incelemeden hemen konuya balıklama dalmışım..

    ReplyDelete
  7. Zeynepcim, evet bir onceki post`ta sonradan farkettigin gibi Vedat Alp`in dogum gununde burada olmayacagimiz icin beraber kutladik. Bir de yavrumun hep tatillere geliyor dogum gunu Agustos dogumlu oldugu icin, o bakimdan. Tesekkur ederim yorumun ve ziyaretin icin canim arkadasim. Eminim pastalarin daha alasini yaparsin sen, sadece dalmak gerekiyor konuya bi yerden hepsi bu.Opuyorum seni ve bebeciklerini.

    ReplyDelete
  8. Yakisikli oglun Serhat'a neice mutlu ve sahlikli yaslar diliyorum Nafiye. Guzel evlatlarinin yuzlerinden gulucukler hic eksik olmasin.

    ReplyDelete
  9. Tesekkurler Hanife Hanim. Sizin de Ege ve icinizdeki mucize :) icin gecerli olsun ayni guzel dilekler...

    ReplyDelete