Thursday, April 2, 2009

Meral Hanimlara Hazirlanan Sofra


D.C. den once yasadigim eyalet olan Kentucky`den arkadasim Meral ve ailesi bizi ziyarete geldiler. Onlarinda asagi yukari benim ogullarimin yaslarinda iki kizlari var. Beyza ve Vildan... Cocuklar birbirlerini ozlemisler, bu yuzden cok guzel vakit gecirdiler, bol bol eglendiler. Ben de onlara acizane bu sofrayi hazirladim.


Hazir paketten zeytinyagli karisik sebze sote. Hazir paketi tencereye bosaltip, uzerine zeytinyagi gezdirip, bir kesme seker esliginde kisik ateste hic su koymadan kendi kendine pisirdim.



Kozlenmis kirmizi biber ve ajvar... Bilmeyenler icin soyleyim, ajvar kozlenmis patlican ve kozlenmis kirmizi biberin zeytinyagi ve baharatlarla lezzetlendirilmis, kavanozlanmis ve Arap marketlerde piyasaya sunulmus hali. Belki baska marketlerde de vardir ama ben hic gormedim.


Bu da kenarlarina aci biber tursusu dizilmis bildigimiz limonlu, sirkeli coban salata.


Bu da kavurma. Kurban bayrami kavurmasinin tadini bulamiyorum malesef marketten alinan etlerde, ama vazgecemiyorum da kavurmadan. Basta kekik olmak uzere bol baharatlarla kisik ateste kendi suyunu salip cekene kadar pisirmelisiniz. Ocaktan indirmeden az evvel de siviyagini ve tuzunu ekleyin. Nefsinizi koreltmeye fazlasiyla yeter, kurban etiyle olursa beraberinde parmaklarinizi da yiyebilirsiniz.

Bir de kemik suyuna yalanci iskembe corbam vardi ki fotosu yine unutuldu. Ama onun tarifini bilahare mutlaka paylasacagim sizinle. Ogullarimin deli olduklari bir corba, bayiliyorlar, adina da chicken noodle soup diyorlar.

Bir de tereyagli pirinc pilavim vardi. Yemekten sonra ise daha once tarifini verdigim irmik tatlisinin kakaolu biskuvi ile kelepceli kalip icinde katlandirip pasta sekli verdigim versiyonu... Uzerine de muz dilimleri dizip jole doktum. Icecek olarak da canim salgam suyu...

Baska neler mi yaptik Meral Hanimlarla... O da sonraki post`lara kalsin. Bizi izlemeye devam edin.

Sevgiyle...

2 comments:

  1. sebzelerin arasindaki yesil zeytin gibi olan seyi merak ettim neY ki o??????

    ReplyDelete
  2. Canim kuru fasulyenin degisik bir versiyonu, green bean yani yesil fasulye diyorlar ama taze fasulye degil... :)diyorum ya daha ne sebzeler var burda, bu bisey degil...

    ReplyDelete