Friday, March 20, 2009

Pogaca


Daha once yazmistim Tulay Hanim`in pogacalarindan sonra kendi tarifimi biraktim, artik hep Tulay Hanim`in tarifini yapiyorum diye. Canim kendi pogacama da fazla haksizlik etmisim. Uzun bir aradan sonra benim tarifimin olculeri daha az oldugu icin, az sayidaki misafirlerime bunu yapmayi tercih ettim. Cok da guzel kabardilar, ozlemisim hani. Gerci simdi dikkatimi cekti, iki tarif arasinda aman aman bir fark da yokmus. Denemek isterseniz:

-4,5 su bardagi un
-1 su bardagi siviyag
-1 yumurta (aki icine, sarisi ustune)
-3 cay kasigi tuz
-2 tatli kasigi toz seker
-1 yemek kasigi instant maya
-1,5 su bardagi ilik su

Ilik su, maya ve sekeri dinlendirip kabartin. Uzerine diger malzemeleri de ekleyerek yumusak bir hamur elde edin. Bir saat ustu kapali mayalanmasini bekleyin. Istediginiz ic ile sekil vererek kapatin. 350F isida pisirin. Firindan cikarinca nemli bez altinda dinlendirin.

Afiyet olsun...

12 comments:

  1. Nafiyecim uzun bir aradan sonra tekrar merhabalar. Esimin isi sebebiyle bir suredir evimden uzakta eyalet disinda oldugumdan cok saglikli giremedim internete ama eve donunce e-maillerimden sonra ilk olarak senin siteni kontrol edip kacirdigim mesajlarini okudum. Tarifler bir bir birikiyor valla. Hatta, hazir uykum yokken, bu pogacalardan yapayim da sabaha bizimkilere surpriz olsun diye bile dusunuyorum. Sicacik Pazarlar dilerim sana ve sitenin tum takipcilerine.
    Aysun/NY

    ReplyDelete
  2. Nafiye hanim merhabalar. Ben NY'dan Nermin. Aysun tavsiye etti gecenlerde sitanizi bana. Asinda nerdeyse 10 gun oldu ama ancak firsat bulup da bakabildim. Cok guzel bir site olmus, tebrikler.
    Aysuncum, Nafiye hanimin sitesi dedigin kadar varmis, sicak bir ortam. Bundan sonra takip edecegim mutlaka. Karinca kararinca da yorumlarimla desteklemeye calisacagim.
    Mutlu pazarlar.

    ReplyDelete
  3. Demedim mi Nermincim, sicacik bir sohbet diye. Aramiza hosgeldin :)

    ReplyDelete
  4. Bayanlar aramiza hosgeldiniz nasil ama kendisi gibi mutfagida sicakcik degil mi? TULAY

    ReplyDelete
  5. Ben cok begendim walla, tiryakisi oldum diyebilirim. Farkli bir stili var gercekten. Hani iltifat olsun diye degil de gercek manada samimiyet kokuyor Tulaycim (Tulaycim dersen garip karsilamazsiniz degil mi:)?

    ReplyDelete
  6. Ben de Aysun'un tavsiyesiyle ancak ilk defa bugun baktim Nafiye'nin sitesine ama, ne yalan soyleyeyim, tarif dolu klasik yemek sitelerinden beklerken herseyden cok mesajlarin ictenliginden etkilendim. Hani derler ya "kahve bahane", iste o hesap yemek tarifi bircok yerde bulunur ama boyle sicak sohbetler kolay bulunmuyor artik.
    Bir de Tulay hanim, siz arkadaslarini da cok seviyor Nafiye anlasilan. Bu site sloganindaki sicakligi sonuna kadar haketmis Nafiye ve siz arkadaslariyla. Allah muhabbetinizi artirsin.
    Ilk izlenimlerim bu kadar. Devami hopefully gelecek :)
    Herkese sicacik muhabbetler.

    ReplyDelete
  7. Aysun Hanim, Nermin Hanim ve Tulay Hanim,
    Gercekten mutlu bir Pazar yasatiyorsunuz bana... Cok tesekkur ederim. Ben de sizin sicakliginizi yakinen hissediyorum. Takipte kaldiginiz ve desteklediginiz icin sonsuz tesekkurler. Sevgiyle...

    ReplyDelete
  8. Aksine AYSUNCUM gayette mutlu olurum. Samimiyetin icin tesekkurler tulay

    ReplyDelete
  9. Mesajlardan ve bu kadar cok pasta yapip arkadaslarini sevindirmesinden bizleri ne kadar cok sevdigi belli oluyor gercekten Dogru tespit Nermin Hanim. tulay

    ReplyDelete
  10. Sizleri coook seviyorummm. Giyabinizda size de bir pasta yapicam insallah...

    ReplyDelete
  11. öncelikle siten hayırlı olsun. Hakikaten sitende kendini yansıtmışsın. Sıcacık bir anlatımla daha bir güzel görünüyor pastalar.
    Her şeye rağmen şu poğcalar şu an burda olsaydı demeden geçemiyorum. Tüm mutluluklar seninle olsun!

    ReplyDelete
  12. Canim arkadasim, o sizlerin sicakligi...Opuyorum Betus`u, seni ve ikizlerini...

    ReplyDelete