Monday, March 23, 2009

Odamdan Kis ve Bahar Manzaralari



Bu odamdan kis manzarasini ayni baslikla facebook`daki sayfama atmistim Ocak ayinda. Dallarini uzerindeki bembeyaz karlarla bana uzatan bu buyuk agac cok sevindirmisti beni Ocak ayinin tum dondurucu soguguna ragmen.

Bir de buraya yani Kentucky`den D.C.'ye yeni tasindigimiz Agustos`un son gunlerindeki sari-kizil karisimi bir hali vardi ki bu agacin, benim ve Vedat Alp`in dogum gunlerimiz oldugu halde cok aglatmisti beni. Hem Kentucky`deki cok sevdigim birkac arkadastan ayrilis, hem tasinmanin yorgunlugu yuzunden hasta olusum, hem hasta halimde biricik ailemden ayri olusum, hem sevgili Melek Abla`nin D.C.'den Turkiye`ye donusu, hem de penceremin onunde dallarini hasta yatagima kadar uzatan sari-kirmizi yaprak doken bir agac... Aglamak icin her turlu sebebim vardi yani. Kardesim Ebru`ya ve birkac arkadasima "Son yapraklarimi dokmemeye calisiyorum" dedigimi hatirliyorum. O kadar zor ve yorucu bir hastalik sureciydi ki yattigim yerden bu agaci seyrederek agladigimi cok bilirim.



Simdi ise cemreler havaya, suya ve topraga dustu. Agaclar beyazli, sarili, pembeli ciceklerini acmaya basladi. Cimenlerin yesili daha da bir canlandi. Ve 3. kattaki evime kadar uzanan bu buyuk agac, bu sefer de bana pembe elini uzatti tum umuduyla. Severek ve sevinerek tuttum o eli. Hic eve girmek istemiyor canim. Mustakil ev sahipleri basladilar yavastan bahce duzenlemesine. Beyaz cicekli agaclar patlamis misir yuklu gibi.

Kentucky`deki ilk evimin balkonunda bir de kus evim vardi ki icini yemle doldurunca daha once hic gormedigim orman kuslari gelirdi beslenmeye. Balkonumuzdan ekmek calan kis uykusundan yeni uyanmis yaramaz sincaplar da cabasi.


Diger mevsimlere haksizlik etmek istemem ama ben bahari cok ama cok seviyorum...

8 comments:

  1. Ama ağlattın beni,gene pastalara mı dönsek.....Gurbeti siz orda tattınız biz de burda.insanın sevdikleri yanında olmayınca öz vatan da gurbet oluyor.Her kışın bir baharı, her gecenin bir sabahı var. bahar geldi yaza da az kaldı.İyi ki kutuplar da yaşamıyoruz değil mi yani.Canım özlemle öpüyorum.manzaralar harika,sen bu işi kaptın artık,pastasını babama gösterdim çok beğendi, ben de pişireyim de yesin o zaman.Çok şey yazmak istiyorum q klavye malum.Ferhat'a ve çocuklara selamlar.

    ReplyDelete
  2. Canım benim..hüzün bazen iyidir aslında ama fazla sürmemesi şartıyla..Evinin manzarasına bayıldım bu arada..Bakıp hüzünlenmek yerine ne kadar şanslı olduğunu düşün bence artık..Güzel çocukalrın eşin seni çok seven ailen arkadaşların var..veeee yakında ülkene dönüyorsun..ne yemekler pastalar yapıp sohbetler edeceğiz...öpüyorum seni çokk..sevgiler

    ReplyDelete
  3. Bana ne oluyorsa sabah sabah, benim de gozlerim yasardi. Herhalde, benim de icinde hatta tam gobeginde oldugum, gurbetteki bircok kisinin hissedip de bu denli net ifade edemedigi duygularina tercuman oldun Nafiyecim. Bir zamanlar benim icin ruya ulke olan, firsatlar kapisi olarak duslerimi susleyen Amerika'da gecirdigim bunca seneden sonra tam anlamiyla hissettim ben de bulbulun neden altin kafese konmasina ragmen VATANIM dedigini. "Bu bulbul de daha Allah'dan cezasini mi istiyormus" derken bir zamanlar, bulbullerden ozur diliyorum simdi onlara yaptigim haksizliktan dolayi.
    Bazen lazim boyle duygu yogunluklari insana. Gunluk hayatin telasi icerisinde unuttugumuz veya ihmal ettigimiz, "sunu da halledeyim bakarim/ilgilenirim"lere biraktigimiz sevdiklerimizi/guzellikleri, kir ciceklerine kosarken ezdigimiz papatyalari veya mecburen ayri dustugumuz canlarimizi degil gozumuzun, kalbimizin ortasina sokuyor, ama olduresiye degil; sevdiklerimizi hatirlamanin verdigi huzur ve mutluluk ile ozlem duyulana kavusma arzusunun verdigi ask ve heyecanin beraberinde icimize biraktigi umit ve yasama sevinciyle. Adi kah Amerika olmus kah fizan, gurbetin Turkiye 'ye donusunu sevdirme hissiyle...
    Ne denir ki simdi; bu duyguyu doyasiya yasamak varken, fazla soze gerek yok: Allah kimseyi sevdiklerinden ayirmasin, ayri olanlari da tez zamanda kavustursun.
    (Fazla soze gerek yok dedin, bi dolu sey yazdin diyenleri duyar gibiyim ama tutamadim iste, affola:)

    ReplyDelete
  4. Ablacim, "oglumu teyzesiz koyup gidiyorsunuz" deyisin ara sira gelir aklima ki burnumun diregi sizlar hala. Ogrenci veline yaptirdigin el yapimi boncuk islemeli senin icin anlami olan kolyeni "yanindaymisim gibi hissedersin" diyerek cikarip benim boynuma takisin ise ayri bir salya sumuk olma vesilesi benim icin. Hep derim arkadaslara "ablasiz bir hayat dusunemiyorum, ablaniz olmadan nasil yapiyorsunuz" diye... Gercekten sen de kendi vatanimizda gurbeti yasadin bizimle. Neyse ki annem ve babam yakininda, saril onlara sImsIkI benim sarilamadigim gunlerin bedeline. Seni ve ailemizi cok seviyorum. Her konuda oldugu gibi bu konuda da destekledigin icin...

    Vildancim, gercekten aslinda sukredecek ne cok seyimiz var dimi? Bana bunu hatirlattigin, benimle beraber huzunlendigin ve destegin icin cok tesekkur ederim...

    Aysun Hanimcim, gercekten guclu bir kaleminiz var. Ben Edebiyatci oldugunuzu dusunuyorum, ya da sanat dallarindan biriyle kesin alakadarsiniz. Sanirim bulbulun hislerine tum gurbet kuslari ortak bizimle beraber... Benimle huzunlendiginiz ve desteginiz icin sonsuz tesekkurler...

    ReplyDelete
  5. Ablacim, sana cevaben yazdigim paragrafin sonunda " sonsuz tesekkurler" yazan son iki kelimem cikmamis. Dogrusu soyle olacakti:

    Her konuda oldugu gibi bu konuda da destekledigin icin sonsuz tesekkurler...

    Opuyorum seni ve Abdullah`i... Alaattin Abi`ye de selamlar...

    ReplyDelete
  6. suan birkac gündür bilgisayari acamamamin verdigi eziklikle yerimi aldim ki, satirlarini okudukca her kelimen beni de vurdu.derinlerden biryerden kalbimin acidigini hissettim.bilirsin sen farklisin, senin gözyaslarina dayanamam, senin duygusalligin benim sert kalbimi bile yumusatir.beden acilarini ilaclarin (allahin izni ile insallah), ayriligin acisini da insallah hepimiz biraraya gelince tatlilastircaz. ne kaldi ki sunun surasinda.....esine evlatlarina saril.yaz gelince de biz kenetlencez insallah.

    ReplyDelete
  7. Canim kardesim, sagolasin, iyi ki varsiniz. Sert kalpli falan da degilsin ayrica. Azkaldi evet, safak 87...Canim aileme kavusuyorum...

    ReplyDelete
  8. Evet 3 hafta filan dokunmayınca bilgisayara böyle oluyor. Canım arkadaşım geçmiş olsun. Ama anladım ki artık daha iyisin. kendine ve çocuklara iyi bak.

    ReplyDelete