Sunday, March 29, 2009

Nesrin Hanim ve Sule Hanim`lara Veda Pastasi



Washington D.C. de yaprak dokumu basladi. Yavas yavas Turkiye`ye donuyor bazi arkadaslarimiz. Melek abla ayagini suruyerek gitmis olsa gerek, arkasindan Yasemin Hanim, onun arkasindan Kevser Hanim, simdi de Nesrin Hanim ve Sule Hanim`lar... 21 Haziran`da da ben kesin donus yapacagim ailemle insallah... Turkiye`ye, ailemize ve sevdiklerimize kavusmak elbette guzel ama hakikaten buyuklerin dedigi gibi dogdugu degil doydugu yer insanin vatani oluyor sanki. Buralari da ozleyecegimi dusunuyorum acikcasi Turkiye`ye olan tum sevgim ve ozlemime ragmen... Insan alisiyor iste, bir yani hep sila derken, bir yani da buradaki yeni arkadas ve cevreyi ozluyor, istiyor enteresan bir sekilde.

Basliktan da anladiginiz gibi Sule ve Nesrin Hanimlara veda icin yaptim bu pastayi. Kalpli kalibi dun aldim ve hemen bugun ilk onlar icin kismet oldu yapmak da.

Bu da pastamizin meyvelerle doldurulmamis hali. Hazir karisim keklerin cilekli olanindan kullandim ilk kez. Cok da memnun kaldim, icinde minik cilek parcaciklari da vardi. Boyle bir kekin uzerini cileklerle doldurmam ve jolesini de cilek suyuyla yapmam gerekirdi ama malesef evde cilek olmadigi gibi, marketten alacak vakit de yoktu. Mecburen evde olan kivileri kullandim. Jolesini de armut suyuyla pisirdim. Daha once jole tarifini vermistim, tekrarlamiyorum bu yuzden.

Nesrin Hanim ve Sule Hanimlar kalbimizde guzel izler birakarak ayrilacaklar Pazartesi gunu D.C. havaalanindan. Damaklarinda da bu kalp kekten tatli izler kalsin istedim. Hersey gonlunuzce olsun arkadaslar. Allah yolunuzu ve bahtinizi acik etsin.

En icten sevgilerimle...

2 comments:

  1. Nesrin sule hanima hayirli yolculuklar pasta yine super ellerine saglik canim.

    ReplyDelete