Sunday, March 15, 2009

Kabakli, Kerevizli, Havuc Salatasi


Bu tarifi Turkiye`de iken kabak koymadan, kerevizinde yumrusu ile yapardim. Degerlendirmem gereken birkac kabak vardi. Birkac kereviz sapi, birkac da havuc olunca aklima en iyi secenek bu salata gibi geldi.

-2-3 kabak (rendelenmis ve suyu suzulmus)
-2-3 kereviz sapi (minik dogranmis)
-2-3 havuc (rendelenmis ve suyu suzulmus)

Hepsini teflon tencerede yagsiz hafif olecek kadar cevirin ve sogutun.

-2 dis sarimsak (iyice dovulmus)
-4-5 kasik yogurt
-4-5 kasik mayonez
-tuz
-1 cay bardagi kadar cekilmis ceviz (cok cekilmemeli)

ile sosunuzu hazirlayip sebzelerinize karistirin. Salatanizi servis kabina alip, uzerini iri cevizlerle susleyin.


Afiyetler olsun efendim...

No comments:

Post a Comment