Friday, February 20, 2009

Bahar Gelsin Pastasi ve Islim Kebabi


Bu sofrayi Turkiye`den yeni evlenip gelen mufettis arkadasim sevgili Sati Hanim icin hazirladim. Yogurtlu corba, yaprak sarmasi, islim kebabi, kizarmis tavuk, corekotlu pilav, salata, yogurt, ve tatli olarak "Bahar Gelsin" pastasi... Surahideki suyun icinde 2 dilim limon var. Evde olsaydi taze nane yapraklari da koyacaktim ama yoktu malesef. Bunu, Portakal Agaci`ndan Hatice Hanim`in sitesinde gordum ve denemek istedim.



Pastanin kekini limonlu hazir kek karisimindan yaptim. Hazir kek karisimlari insani uzmuyor, kesin tutuyor. Ara katlar erik suyuyla hazirlanmis krema, muz ve beyaz damla cikolatali.



Keki yesil seker hamuruyla kapladim. Ne yazik ki hala puruzsuz kaplayamiyorum. Niyetim cimenler uzerinde renk renk cicekler, bocekler yapmakti. Hatta gordugunuz kahverengi dallari sarmasik yapacagim diye sarkittim. Fotografin arkasinda gorunenler, degisik renklerde hazirladigim seker hamurlarim.



Arinin antenlerini takmak nasil zordu anlatamam. Ugur bocegine goz bile yapamadim. Kelebegim ise, gordugunuz gibi, kanatlarini tasiyamiyor, cok kalin acmisim hamurunu. Uzerine benekten baska birsey yapmak da aklima gelmedi. Sarmasik hayalim de bir baska bahara kaldi.



Malesef kizarmis tavugu fotolamayi unuttum yine. Bu yuzden hemen Islim Kebabi'na geciyorum.
Islim Kebabi icin uzun patlicanlariniz olmasi gerekiyor ki kolay sarasiniz koftelere. Genelde kofte ile yaparim ama bu sefer kusbasilik etle yaptim.

- 5-6 adet uzun patlican (uzun ince seritler halinde kesilip hafif kizartilmis)
- 250gr. kadar kusbasi et (istediginiz baharatlarla kisik ateste kavrulmus)
- 10-15 adet cherry domates
- 3-4 adet yesil biber

Kizarttiginiz iki parca patlicani, arti sekli olusturacak sekilde ust uste koyun, icine bir parca kusbasi eti koyup uclari etin uzerinde bulusturarak kurdanla sabitleyin. Kurdanin uzerine bir parca biber, bir tane de domates saplayin. Uzerini gecmeyecek kadar suyla firinda 350F isida (180C derece) pisirin. Afiyet olsun...
Sevgiler...

2 comments:

  1. gecenlerde dolabimda karnibahar ve biraz kereviz saplari kalmisti sadece hadi bunlari degerlendireyim ikisi bi arada pisse nasil olur acaba derken cesaret edip denedim.Harika bi lezzet kesfetmistim ,bundan sonra bu sekilde pisirmeye karar verdim kerevizi.Amacim kereviz gibi saglikli bi sebzeden daha fazla istifade etmek.Tam bu kesfettigim lezzeti seninle paylasacaktim ki Nafiyecim senin karnibaharli kerevizli turlu tarifini gordum sitende.Ellerine saglik en kisa zamanda deneyecegim.

    ReplyDelete
  2. Hulyacim, zaten ben kereviz saplarinin da yemeklerde kullanilabilecegini ilk senden duyup ogrenmistim.Ellerine saglik. Her zaman beklerim yeni kesif tariflerini, tabi klasiklerini de...Sevgiyle...

    ReplyDelete