Wednesday, March 11, 2009

Sebzeli Guvec 2


Zaman zaman evde kalan azar azar sebzelerden yapiyorum guvec yemekleri. Ailecek seviyoruz. Hem de tek basina yenmesi zor sebzeler tuketilmis oluyor. Siz siz olun, sebzelerle barisik yasayin. Okudugum kadariyla et ile sebze beraber dogru bir secim. Etin yaninda sutlu, yogurtlu besinleri tercih etmek ise dogru degil. Cunku et ve sut urunleri farkli mide asitleri ile sindiriliyor. Ikisini ayni ogunde tuketirseniz, mide hangi asidi salgilayacagini bilemiyor. Netice olarak sindirimi daha zor olan eti hazmedemiyorsunuz. Sindirilmeyen et bagirsakta curuyor ve bize toksin yani zehir olarak kaliyor. Sonrasinda da bir dizi saglik problemleri yasiyoruz. Sanirim her ogunde tek cesit yemek en guzeli...

-250gram kadar kusbasi et
-1 bas sogan
-2-3 dis sarimsak
-1 yesil biber
-1 kirmizi biber
-3 kabak
-1 tatli patates
-1 kirmizi pancar
-1 havuc
-1 elma
-istediginiz baharatlar

Eti suyunu salip tekrar cekene kadar baharatlariyla kisik ateste kavurun. Uzerine diger sebzelerinde tamamini ekleyerek kisik ateste pisirin. Besleyici ve azar azar kalmis sebzeleri degerlendirmek icin guzel bir tarif...

Afiyet olsun...

No comments:

Post a Comment