Saturday, March 14, 2009
Patriotic Party Ikramlarim
Dun aksam Vedat Alp`in sinifinin Patriotic Day yani Vatanseverlik Gunu kutlamasi vardi. Biz velilerden de Amerikan Mutfagi`ndan birer ikram getirmemiz istendi. Amerikali Theresa adinda bir arkadasin hediye ettigi Guney Bati American Yemekleri Kitabi`ndan bir tarif denemenin tam zamani diye dusunsem de bir turlu ne yapacagima karar veremedim. Nihayetinde her zaman yaptigim kardesim Ebru`nun meyveli tartindan yapmaya karar verdim. Meyveli Tartlar American Mutfagi`nda genis yer tutuyor cunku.
-3 yumurta
-3 kasik ilik su
-2 caybardagi seker
-1 paket vanilya sekerini
10 dakika mikserinizin yuksek ayarinda cirpin.
-1,5 subardagi un
-1/2 subardagi nisasta
-1 kahve kasigi kabartma tozunu
da ekleyerek cirpmaya devam edin. Normalde bu tarifte hic yag yok ama ben yine de az da olsa yag koyuyorum lezzet acisindan. Yaglanmis kalipta 350F isida (180C derece) pisen tart hamurunuzu firindan cikarip sogutun. Kaliptan ters cevirerek cikardiginizda ust kismi cukur olan hamurunuzun icini arzu ettiginiz meyvelerle doldurun.
-1 corba kasigi nisasta
-300ml. istediginiz bir meyvenin suyu
ile kisik ateste muhallebi kivaminda surekli karistirarak tartinizin jolesini hazirlayip, ocaktan alir almaz meyvelerin ustune dokun.
Meyveli Tartim hazirlaninca kara kara dusunmeye basladim. Tam yemek vaktinde kutlama, peki ben diyetteyim ve ne yiyecegim? Kendim icin de yukarida gordugunuz coban salatayi yaptim. Gerci tabagima biraz alip yedikten sonra tekrar almaya gittigimde bos tepsiyle karsilastim. Her kulturden insanin bildigi sey oldugundan sanirim, tamami bitti salatamin. Gordugunuz gibi siyah zeytin, yesil zeytin ve taze nane yapraklari ile susledim.
Guney Bati American Yemekleri kitabimdan bir tarif denemek de yine bir baska bahara kaldi...
Muhabbetle...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
benim tarifime de yer ayirdigin icin tesekkürler.özlemisim ya belki 3-4 sene olmustur yapmayali bizim emektar ilk göz agrisi tarifim.almanyaya gelince aldigim ve yaptigim ilk tarif.malzemeyi düz tepsiye döseyip sicagiyla temiz bir bezle rulo yapip sarinca biraz beklet.acinca icini krema ile döseyip tüm muz koyup tekrar sar. üstünü de kremayla kaplayip süsleyerek bir rulo pasta elde edebilirsin. denemek isteyenlere duyurulur.....
ReplyDeleteRica ederim canim, ben de yeni onerin icin tesekkur ederim. Denemek isterim bigun, bakalim becerebilecek miyim?...
ReplyDeleteçileklerle vurdun yine beni..ellerine sağlık..deneyeceğim mutlaka ..
ReplyDeleteCanim benim, afiyet olsun denersen Vildancim...
ReplyDelete