Saturday, February 28, 2009

Zencefilli Kurabiye


Pazardan yanlislikla yerelmasi zannederek taze zencefil almisim. Nasil tuketecegimi bilemedim gunlerce. Birkac blog dolastiktan sonra Yemek ve Biz`den sevgili Figen Karavas`in onerisiyle zencefilli kurabiye yapmaya karar verdim. Normal un kurabiyesi tarifimi zencefili de ekleyerek uyguladim. Sonuc benim zencefilin miktarini ve rendelerken daha saglikli olur diye dusunerek lifleriyle beraber koymami saymazsak basarili sayilabilir. Bazi arkadaslara tadi keskin geldi. Sanirim daha az konulmaliydi zencefil. Ancak kapali saklama kabinda gunlerce tazeligini korudugu gibi, sanki daha da lezzetlendi ve keskinligi azaldi. Netice olarak biz bir tanesini bile ziyan etmeden hepsini severek yedik. Tarif cok kolay ve asagida...

-3 su bardagi un
-3 corba kasigi pudra sekeri
-250 gr. margarin (ben margarini eve sokmadigimdan tereyagi kullandim.)
-1 yumru zencefil (ben daha fazla kullanmistim ama sanirim bu miktar daha iyi olur.)

Oda sicakligindaki tereyagi ile pudra sekerini birbirine iyice yedirin. Ardindan un ve rendelenmis, liflerinden ayrilmis zencefili de ekleyerek hamurunuzu yogurun ve sekil verin. 350F isida (180C derece) pisirin. Ilikken uzerine pudra sekeri serperek servis yapin.



Masadaki diger ikramlarimdan da bahsedecek olursak, peynirli, maydanozlu sigara boregi ve patetes salatasiyla sade bir menum vardi yine. Genel gecer bilinen seyler diye tarif vermemekle birlikte, patates salatasindan zeytinyagini esirgemez ve comert davranirsaniz, istediginiz lezzeti elde edersiniz derim. Aksi halde patates salatasi biraz yavan kalabiliyor. Sevgilerimle...

5 comments:

  1. Merhabalar Nafiyecim... ve merhabalar Nafiyenin yazilarinda bolca bahsettigi, o guzelim el emegi goz nuru, yemelik giymelik urunlerini bizlerle paylastigi arkadaslari... Allah muhabbetinizi artirsin.
    Aslinda ben her yayinlanan seyin altina yorum birakmak istiyorum ama bazen vakit bulamiyorum gundelik telasdan. Bugun esim cocuklari ve kayinvalidemi parka goturup ben de uzerinize afiyet biraz kirginlik hissettigimden evde kalinca yorum yazamadigim birkac guzellige toptan katkida bulunayim istedim.
    Melike'nin Spongebob pastasi cok sirin olmus Nafiye. Cocuklarin istahli istahli bakmalarindan anlasiliyor zaten. abi Ahmet'in dogumgunu ne zaman bu arada? Onun polis arabasi pastasini da sabirsizlikla bekliyorum. Belki Newyork'dan siparis de veririm :)
    Sule Hanim'in dikislerini gorunce ic gecirmedim degil; ben niye simdiye kadar ogrenmedim ki diye. Kayinvalim de mesajini gonderdi tabi; "Ah ah! Ellerde ne marifetler var, masallah." Eeekacar mi :) Cok hos gorunuyorlar. Bosuna demiyorlar el emegi goz nuru diye, ikisi birlesince boyle guzellikler ortaya cikiyor iste. Ellerinize saglik.
    Firinda guvec can evimden vurdu beni. Oyle canim cekti ki. Hemen yapayim dedim ama baktim etim yok, hevesim kursagimda kaldi. Ama en kisa zamanda senin tarifinle yapacagim. Bakalim kayinvalidemden dikis nakistan aldigim kirik notu senin harika guvec tarifinle duzeltebilecek miyim :)
    Yaprak sarmasini belki herkes bilir ama bir tabaga ust uste dizip servis etmek yerine ozenip de sanat eseri gibi susler mi emin degilim. (Hani bu da cevabini bilip de yine de sorulan sorulardan oldu. Beklenen cevap: suslemez tabi :)) Yaprak sarmasini ailecek cok severiz ama boyle suslesem herhalde kiyip da yemem de yedirmem de.
    Zencefilli kurabiye de cok degisik geldi bana. Hergun kabaran ama hangisini ne zaman yapacagimi bilmedigim listeme ekledim. Ama senden gelen tarifleri drek listemin ustlerine yaziyorum. Eeee, kural bu: Isinan hava yukselir ya, boyle sicak insanlarin atmosferinden gelen sicacik tarifler de samimiyetinden ve tezazusundan kaynaklanan sicakligi sebebiyle yukseliyor iste.
    Sevgiyle kalin hanimlar.

    ReplyDelete
  2. Aysun hanimcim, cok tesekkurler gercekten. Desteginizi hic esirgemediniz benden ve bu mutevazi siteden. Ben de sizi ve uslubunuzu o kadar sicak buluyorum ki, gozlerim yorumlarinizi ariyor artik acikcasi. Insani gulumseten, sicacik kelimeleri ozenle seciyorsunuz sanki. Acil sifalar diliyorum size. En kisa zamanda iyilesin ki kayinvalidenizden tam not alacak, onu mutfakta kistiracak bir tarif uygulayabilin. Kucak dolusu sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Ne demek Nafiyecim, destek dediginiz iki satir yazi. Klavyenin tuslarina iki basmakla size destek olabiliyorsam ne mutlu. Boyle mesgalelerde (ki bizim ornegimizde bu sizin sicacik paylasimlar icin kullandiginiz blogunuz) destegin cok motive edici bir etkisi olduguna inaniyorum. Destek deyince oyle saatler harcanan seyleri de kastetmiyorum. Oylesi de guzel de en azindan sicacik paylasimlar hakkinda ayni samimiyetle yapilan iki satir yorum ne kaybettirir ki bize. Su hayatta, cesitli sebeplerle, icimizden gelmedigi halde o kadar cok tebessum ettigimiz, hic istemedigimiz insanlara iltifatlar yagdirdigimiz oluyor ki... Her ne kadar yuzyuze tanismasak da bir rastlanti eseri karsima cikan sicacik blogunuzdaki samimi paylasimlarin giyaben de olsa arkadas yaptigi bir kisiden (buradaki bir kisi sen oluyorsun Nafiyecim) bu kadarini esirgemek haksizlik olur degil mi...
    Guzel birsey yapiyorsun. Bu guzellige basit yorumlarla da olsa destek olmak en az senin kadar bizlere de birseyler kazandiracaktir. Bu yorumlari okuyan herkesi iki kelimelik yorumlarla da olsa bu ve benzeri guzelliklere katkidab bulunmalarini rica ediyor ve icimizdeki sicacik duygularin hep capcanli kalmasi temmenilerimle iyi aksamlar diliyorum. Esen kalin...
    Aysun, NY

    ReplyDelete
  4. yemeğe gitmeme 15dk var ve ben senin sitendeyin..galiba mazoşitlik böyle bişii:))iyice acıktım güzel yemeklerini pastalarını tatlılarını görünce..sabırsızlıkla Türkiye'ye dönmeni bekliyorum:))

    ReplyDelete
  5. Vildancim, canimsin, ben dondukten sonra Haziran`da organize edecegin lise arkadaslari bulusma gununu sabirizlikla bekliyorum ben de. Ogun benden size bi pasta gelir insallah. Opuyorum cok...

    ReplyDelete